Debattklimat och samtalston

Denna vecka firar branschtidningen Dagens Medicin 25 år och från Fysioterapeuterna säger vi varmt grattis! Vi vill bidra till firandet med att ta upp ett mycket aktuellt ämne, nämligen debattklimatet och samtalstonen. Lyssna på ett samtal mellan mig och Dagens Medicins chefredaktör Christina Kennedy i veckans avsnitt av En podd i rörelse. Hur har debattklimatet förändrats över tid? Och hur kan vi förbättra samtalstonen? Lyssna på vårt samtal och Christina Kennedys goda råd här

I veckan har vi från förbundet fått  möjlighet att vi två tillfällen träffa viktiga aktörer inom hälsoområdet. Dels träffade vi i tisdags Johan Carlson, generaldirektör vid Folkhälsomyndigheten för att prata utmaningar i det förebyggande arbetet och hur vi tillsammans kan arbeta för hållbar hälsa inom ramen för Agenda2030 .
Dels träffade vi i onsdags Erik Nilsson, statssekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström för att samtala om behovet av fysioterapeuter inom elevhälsan och hur vi kan arbeta tillsammans för att bryta den negativa hälsoutvecklingen. Två bra möten om utmanande och svåra frågor. 

Lagom inför nästa veckas stora konferens Fysioterapi 2019 kom denna vecka ett innehållsrikt och läsvärt mässnummer av tidningen Fysioterapi. Läs förbundsledaren av vice ordförande Cecilia Winberg och hela tidningen digitalt här.


Nästa vecka är det alltså dags för ett av våra stora event för i år, då 1500 fysioterapeuter och sjukgymnaster samlas till tre intensiva konferensdagar på Fysioterapi 2019. Det ligger stor förväntan i luften och vi ser fram mot inspirerande och givande dagar. Statssekreterare Maja Fjaestad ersätter socialminister Lena Hallengren i invigningen av konferensen, som också går att följa via webben här.

Trevlig helg!